15 αποδεδειγμένοι τρόποι για να τονώσετε τη διάθεσή σας και να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη ζωή

15 αποδεδειγμένοι τρόποι για να τονώσετε τη διάθεσή σας και να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη ζωή

Αισθάνεστε κολλημένοι σε μια αποτελμάτωση και ψάχνετε τρόπους για να τονώσετε τη διάθεσή σας και να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη ζωή; Ανακαλύπτετε τον εαυτό σας να ψάχνει συνεχώς για ενισχυτές διάθεσης, όπως ταινίες ή βίντεο με καλή διάθεση;

Έχω πάει εκεί Ένιωσα πώς είναι να ξαπλώνεις στο κρεβάτι τα πρωινά, αναρωτιέμαι αν είχε νόημα να σηκώνεσαι.

Αλλά να τι βρήκα όλα αυτά τα χρόνια: η ευτυχία δεν είναι κάτι που σου συμβαίνει. Αντίθετα, το φτιάχνεις μόνος σου!

Θέλετε να μάθετε τα πάντα για το πώς μπορείτε να πάτε να το αποκτήσετε μόνοι σας;

Σε αυτό το άρθρο, θα σας πω όλα για 15 επιστημονικά αποδεδειγμένους τρόπους για να το κάνετε αυτό. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα νιώσεις πολύ καλύτερα μόλις τελειώσεις το διάβασμα.

Ας το φτάσουμε!

1) Εξασκηθείτε στη θετική αυτοομιλία

Θα ξεκινήσω με το πιο προφανές αλλά και ένα από τα πιο παραμελημένα χασίματα ευτυχίας θετική αυτοομιλία.

Έχετε πιάσει ποτέ τον εαυτό σας να σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο;

  • Είμαι τόσο χαζός! Δεν μπορώ να κάνω τίποτα σωστά!
  • Ω, δεν θα είμαι ποτέ αρκετά καλός.
  • Είμαι πολύ μεγάλος / νέος / χοντρός / λεπτός / κ.λπ. Να κάνω αυτό.
  • Δεν είμαι άξιος αγάπης και ευτυχίας.
  • Δεν θα είναι ποτέ επιτυχημένος.

Information flash: Ο τρόπος που μιλάτε στον εαυτό σας επηρεάζει το επίπεδο ευτυχίας σας.

Το θέμα είναι ότι οι σκέψεις μας κάνουν αυλακώσεις στον εγκέφαλό μας. Όσο περισσότερο σκέφτεστε μια συγκεκριμένη σκέψη, τόσο πιο βαθύ είναι το αυλάκι που δημιουργεί.

Αυτό σημαίνει ότι, αν συνεχίσετε να κάνετε αρνητικές σκέψεις, θα έχετε τελικά αυτό το σκοτεινό σύννεφο να κρέμεται από πάνω σας όλη την ώρα, όπως ο Eeyore. Δεν είναι περίεργο που η ζωή μπορεί να είναι τόσο βαριά!

Ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε νέα αυλάκια αυτή τη φορά με θετική αυτοομιλία! Δεν λέω απλώς ότι αυτή η έρευνα λέει στην πραγματικότητα ότι η θετική αυτοομιλία ενισχύει την αυτοπεποίθηση και βελτιώνει το επίπεδο ευτυχίας μας.

Ωστόσο, δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζετε. Για να μεταβείτε από την αρνητική στη θετική αυτοομιλία, θα πρέπει να κάνετε την επόμενη συμβουλή.

2) Εξασκηθείτε στην ενσυνειδητότητα

Δεν μπορείς να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι αν δεν πιάσεις τον εαυτό σου να το σκέφτεται. Είναι τόσο απλό!

Λοιπόν, πώς το κάνετε αυτό; Με τεχνικές ενσυνειδητότητας.

Η έρευνα δείχνει ότι η ενσυνειδητότητα μειώνει πραγματικά το άγχος και αυξάνει τα συναισθήματα ευτυχίας και ειρήνης. Μπορεί ακόμη και να μειώσει τα συμπτώματα του άγχους και της κατάθλιψης.

Και όλα αυτά γιατί μας βοηθά να έχουμε μεγαλύτερη αυτογνωσία.

Μέσω πρακτικών ενσυνειδητότητας όπως ο διαλογισμός, η γιόγκα και η ενσυνείδητη αναπνοή, μπορείτε να μάθετε πώς να επικεντρώνεστε στην παρούσα στιγμή και να δίνετε προσοχή στις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις αισθήσεις σας.

3) Εστιάστε στην παρούσα στιγμή

Μόλις είστε πιο προσεκτικοί, μπορείτε να εστιάσετε μόνο στην παρούσα στιγμή, και αυτό είναι ένα ακόμη συστατικό για να τονώσετε τη διάθεσή σας!

Πάρα πολλοί από εμάς σκεφτόμαστε το παρελθόν ή ανησυχούμε για το μέλλον. Το έχω κάνει ο ίδιος τόσες φορές. Στην πραγματικότητα εξακολουθώ να το κάνω μερικές φορές, αλλά τώρα έχω μεγαλύτερη επίγνωση του πότε το κάνω και είναι πιο εύκολο να το σταματήσω.

Δεν λέω ότι δεν πρέπει ποτέ να σκεφτόμαστε το παρελθόν ή το μέλλον. Μερικές φορές χρειάζεται να αναλογιστούμε και να διδαχθούμε από το παρελθόν και πρέπει να σχεδιάσουμε και για το μέλλον.

Αλλά εδώ το ατελείωτα ανησυχητικό για αυτό δεν μας εξυπηρετεί. Απλώς απομακρύνονται από πιο παραγωγικές σκέψεις και μας διευκολύνουν να χάσουμε τη χαρά στην παρούσα στιγμή.

Οι ψυχολόγοι έχουν βρει ότι μπορούμε να βρούμε την ευτυχία ζώντας στο τώρα, όχι στο παρελθόν, όχι στο μέλλον.

Οπότε, πείτε αντίο σε αυτές τις ανησυχίες και χάστε τον εαυτό σας σε αυτό που κάνετε αυτή τη στιγμή. Δείτε αν αυτό δεν σας ανεβάζει τη διάθεση!

4) Θέστε εφικτούς στόχους

Μιλώντας για προγραμματισμό για το μέλλον με φέρνει στο επόμενο σημείο, που είναι η σημασία του να θέτεις εφικτούς στόχους.

Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι αισθάνονται δυστυχισμένοι είναι η έλλειψη σκοπού και κατεύθυνσης.

Είναι εύκολο να νιώθεις χαρούμενος σε ευχάριστες δραστηριότητες, αλλά αν μιλούσαμε για τη συνολική ευτυχία, που είναι μακροχρόνια και βαθιά ικανοποιητική, χρειαζόμαστε στόχους.

Ο καθορισμός και η επίτευξη στόχων μπορεί να αυξήσει τα συναισθήματα ολοκλήρωσης και ικανοποίησης. Μας δίνει έναν λόγο να προσπαθούμε, να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε ως άνθρωποι.

Μια λέξη προσοχής, ωστόσο: βεβαιωθείτε ότι αυτοί οι στόχοι είναι επιτεύξιμοι. Οι μη ρεαλιστικοί στόχοι μας προκαλούν απογοήτευση και απογοήτευση και θέλουμε να το αποφύγουμε.

Θέλουμε στόχους που αυξάνουν τις πιθανότητες επιτυχίας και μας δίνουν την ικανοποίηση της ολοκλήρωσης.

5) Ακολούθησε τα πάθη και τα ενδιαφέροντά σου

Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε αυτό το αίσθημα ολοκλήρωσης ακόμη περισσότερο όταν συμμετέχετε σε δραστηριότητες που σας αρέσουν.

Οι μελέτες δείχνουν τον ρόλο του πάθους στην ευτυχία. Είτε η μουσική, είτε ο αθλητισμός, η τέχνη ή οποιαδήποτε άλλη ενασχόληση, εφόσον επιπλέει πλήρως το σκάφος σας, είναι βέβαιο ότι θα αισθάνεστε πιο ολοκληρωμένοι.

Αυτό είναι κάτι που ξέρω από πρώτο χέρι. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μου, ακολούθησα πολλούς δρόμους ενδιαφέροντος. Ασχολήθηκα με τη ζωγραφική, τη συγγραφή προσωπικών δοκιμίων, το αστικό σκίτσο, την κωπηλασία, την αγγειοπλαστική η λίστα είναι αρκετά μεγάλη και δεν θα σας κουράσω με αυτό.

Αλλά επιτρέψτε μου να σας πω ότι αυτά τα χόμπι με έχουν ανεβάσει τόσο πολύ, ειδικά σε δύσκολες στιγμές. Με γέμισαν με τέτοια χαρά και σκοπό.

Μέρος μπόνους: Έκανα επίσης τόσους πολλούς νέους φίλους με ομοϊδεάτες!

6) Κάντε διαλείμματα και χαλαρώστε

Ένα από τα πράγματα που έχω μάθει στο κυνήγι της ευτυχίας μου είναι η ανάγκη να κάνω διαλείμματα. Αυτός είναι ο λόγος που άρχισα να εξερευνώ όλα αυτά τα χόμπι που ήταν φανταστικά για χαλάρωση και ήταν ένα ευπρόσδεκτο διάλειμμα από τη δουλειά.

Αφιερώνοντας χρόνο για αυτοφροντίδα μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση και να μειώσει το άγχος. Εκτός από τα χόμπι, απλές τεχνικές χαλάρωσης, όπως η γιόγκα, ο διαλογισμός και η βαθιά αναπνοή, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του στρες και στη βελτίωση της διάθεσης.

Ακόμη και ένα ζεστό αφρόλουτρο μπορεί να κάνει θαύματα στη διάθεσή σας. Συνδυάστε το με ένα ποτήρι κρασί και μερικές σοκολάτες και θα αρχίσετε να σκέφτεστε, η ζωή είναι ωραία τελικά!

7) Ασκηθείτε τακτικά

Η φροντίδα του εαυτού δεν είναι μόνο αυτό που σε κάνει να νιώθεις καλά. Το πιο σημαντικό, είναι αυτό που σας κάνει υγιείς.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η άσκηση μπορεί να τονώσει τη διάθεσή μας και να βελτιώσει τη συνολική μας ευεξία. Η τακτική σωματική δραστηριότητα έχει συνδεθεί με την αυξημένη παραγωγή ενδορφινών, εκείνων των ορμονών της «καλής αίσθησης» που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της διάθεσης και στη μείωση του στρες.

Πρέπει να ομολογήσω ότι δυσκολεύομαι πραγματικά σε αυτό το τμήμα. Αλλά κάθε φορά που μπορώ να κάνω μια προπόνηση, πάντα, αναμφίβολα, αισθάνομαι τόσο ανάλαφρος και γεμάτος ενέργεια. Φεύγω νιώθοντας μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και έτοιμος να αναλάβω τον κόσμο.

Επιπλέον, η άσκηση μου δίνει καλύτερο ύπνο, κάτι που με φέρνει στο επόμενο σημείο

8) Κοιμηθείτε αρκετά

Η καλή υγιεινή του ύπνου είναι το κλειδί για τη διατήρηση μιας θετικής διάθεσης και της συνολικής ευεξίας. Περίοδος.

Υποθέτω ότι είναι κοινή γνώση, αμέτρητες ερευνητικές μελέτες το έχουν επιβεβαιώσει. Ωστόσο, είναι εκπληκτικό το πώς εξακολουθούμε να αντιστεκόμαστε στο να κοιμόμαστε νωρίς. Είναι τρελό πώς ο γάμος μας περνάει αυτές τις πολύτιμες μεταμεσονύχτιες ώρες κάνοντας κύλιση στα τηλέφωνά μας ή παρακολουθώντας τηλεοπτικές εκπομπές!

Αλλά η αλήθεια είναι ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε ευερεθιστότητα, κόπωση και μειωμένη πνευματική διαύγεια, πράγμα που ουσιαστικά σας κάνει να αισθάνεστε σαν χάλια ακόμα και πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι.

Από την άλλη πλευρά, η λήψη αρκετών zzzs μπορεί να είναι αρκετή για να σας κάνει να νιώσετε επαναφορτισμένοι και έτοιμοι να χειριστείτε ό,τι σας βάζει η ζωή!

9) Βγείτε έξω και περάστε χρόνο στη φύση

Μια άλλη συνήθεια που είναι πολύ χρήσιμη για να τονώσει τη διάθεσή μου είναι να περνάω χρόνο στη φύση.

Υπάρχει απλώς κάτι στο να βυθιζόμαστε στο φως του ήλιου και να αναπνέουμε καθαρό αέρα που μας κάνει να νιώθουμε τόσο ήρεμοι και χαρούμενοι. Τουλάχιστον, έτσι είναι για μένα.

Και η επιστήμη συμφωνεί μαζί μου είτε πρόκειται για μια βόλτα στο πάρκο, μια εκδρομή στην παραλία, μια πεζοπορία στα βουνά ή απλά να κάθεσαι έξω, να περνάμε χρόνο στη φύση μπορεί να μειώσει το άγχος και να αναστρέψει όλα αυτά τα άσχημα συναισθήματα που μπορεί να έχουμε.

Και ξέρεις τι? Κάθε φορά που βγαίνω στη φύση, ξαφνικά μπαίνω σε ζεν διάθεση και θυμάμαι όλες τις ευλογίες μου!

10) Εξασκήστε την ευγνωμοσύνη

Αυτή είναι η απλή πράξη του να είσαι ευγνώμων για όσα έχεις μπορεί να σε κάνει να νιώσεις ευτυχισμένος και ικανοποιημένος.

Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν είναι αυτοί που έχουν πάει στη Disneyland ή ζουν σε υπέροχες επαύλεις. Είναι εκείνοι που κάρφωσαν την τέχνη της ευγνωμοσύνης, ανεξάρτητα από τις περιστάσεις τους.

Σύμφωνα με το Harvard Well being, η ευγνωμοσύνη μάς βοηθά να συνδεθούμε με κάτι μεγαλύτερο από εμάς και στρέφουμε την εστίασή μας στα καλά πράγματα στη ζωή.

Η μελέτη έδειξε επίσης ότι οι άνθρωποι που αφιερώνουν χρόνο για να καταγράψουν τα πράγματα για τα οποία ήταν ευγνώμονες ήταν πολύ πιο αισιόδοξοι και ένιωθαν καλύτερα για τη ζωή τους.

Βγάλτε λοιπόν ένα σημειωματάριο και αποκτήστε τη συνήθεια να γράφετε ημερολόγιο ευγνωμοσύνης. Πιστέψτε με, θα σας κάνει να νιώσετε καλά με τη ζωή σας!

11) Συνδεθείτε με άλλους

Θυμάστε όταν είπα ότι ο Id έκανε νέους φίλους μέσω των χόμπι μου; Αυτό ήταν ένα άλλο πλεονέκτημα που πρόσθεσε την αίσθηση της ευεξίας μου.

Βλέπετε, οι ισχυρές κοινωνικές συνδέσεις έχουν συνδεθεί με μεγαλύτερη ευτυχία και ικανοποίηση από τη ζωή. Το να περνάτε χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά σας, να συμμετέχετε σε κοινωνικές δραστηριότητες και να κάνετε εθελοντισμό στην κοινότητά σας, όλα αυτά μπορούν να βελτιώσουν τις κοινωνικές σας συνδέσεις και να τονώσουν τη διάθεσή σας.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την Stanford Analysis, οι καλές κοινωνικές σχέσεις είναι ο πιο σταθερός προγνωστικός παράγοντας μιας ευτυχισμένης ζωής. Μπορούν ακόμη και να μας κάνουν πιο υγιείς και να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής!

Ωστόσο, πρέπει να επισημάνω ένα πράγμα η ποιότητα αυτών των σχέσεων είναι επίσης σημαντική, όπως δείχνει η επόμενη ενότητα.

12) Περιβάλλετε τον εαυτό σας με θετικούς ανθρώπους

Γιατί να διαλέγεις τους φίλους σου με σύνεση;

Λοιπόν, επειδή μπορούν να επηρεάσουν την ευτυχία σας.

Αν είστε σαν εμένα, πιθανότατα είχατε έναν ή δύο τοξικούς φίλους που σας έκαναν να νιώσετε άσχημα με τον εαυτό σας. Η αλήθεια είναι ότι ανεξάρτητα από το πόσο δυνατοί πιστεύουμε ότι είμαστε, αυτά που λένε οι άλλοι σε εμάς και για εμάς επηρεάζουν την αυτοεκτίμησή μας.

Ευτυχώς, μπόρεσα να απομακρύνω αυτούς τους ανθρώπους από τη ζωή μου και ο κύκλος μου είναι πλέον πιο στενός, γεμάτος μόνο με οικογένεια και φίλους που με υποστηρίζουν και με κάνουν να νιώθω καλύτερα όταν η ζωή γίνεται σκληρή.

Επομένως, κοιτάξτε προσεκτικά τον κύκλο σας να θυμάστε ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στην αίσθηση της ευτυχίας σας.

Τούτου λεχθέντος, είναι επίσης καλό να γνωρίζετε την ενέργεια που φέρνετε στις φιλίες σας. Θέλετε να είστε μια θετική δύναμη στη ζωή τους επίσης!

13) Βοηθήστε τους άλλους

Το να είσαι θετική παρουσία στον κόσμο σημαίνει να είσαι γενναιόδωρος. Θυμάστε αυτό το ρητό, είναι καλύτερο να δίνεις παρά να παίρνεις;

Μάντεψε? Μπορεί να ακούγεται αντιπαθητικό, αλλά είναι απολύτως αληθινό!

Μια μελέτη σε ανθρώπους που κάνουν πράξεις καλοσύνης απέδειξε ότι το να βοηθάμε τους άλλους πραγματικά μας κάνει να νιώθουμε πιο ευτυχισμένοι.

Λοιπόν, αν αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να ξεφύγετε από το μυαλό σας;

Βγες έξω και γίνε εθελοντής! Ή δωρίστε σε οποιαδήποτε φιλανθρωπική οργάνωση. Ή απλώς κάντε αυτό απλά να είστε ευγενικοί με τους άλλους.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτό θα σας κάνει να νιώσετε θετικά για τη ζωή!

14) Πάρτε ένα κατοικίδιο

Κάθε γουνοφόρος γονέας ή ιδιοκτήτης κατοικίδιου θα σας πει ότι το να αποκτήσετε ένα κατοικίδιο θα κάνει θαύματα για την ψυχική σας υγεία. Πιστέψτε με, είχα πάντα σκυλιά και πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτά.

Δεν είναι μόνο κακό, σύμφωνα με τον Brian Hare, ειδικό στη νοητική μάθηση των σκύλων στο Πανεπιστήμιο Duke, ότι οι σκύλοι έχουν πειρατεύσει το σύστημα ανθρώπινων δεσμών.

Πώς μπορούν (και τα κατοικίδια γενικά) να κάνουν αυτό το μαγικό πράγμα;

Επειδή όταν αλληλεπιδρούμε μαζί τους, μπορούν να αναγκάσουν τον εγκέφαλό μας να παράγει ωκυτοκίνη, την ορμόνη που μας κάνει να νιώθουμε χαλαροί, να έχουμε εμπιστοσύνη και να μην έχουμε άγχος.

Δεν είναι περίεργο που συνεχίζω να θέλω να αγκαλιάζομαι με τον σκύλο μου!

15) Ζητήστε θεραπεία ή συμβουλευτική εάν χρειάζεται

Τέλος, φτάνουμε στο τελευταίο μέρος, και είναι κάτι που μπορούμε όλοι να επωφελήσουμε από τη θετική ψυχοθεραπεία.

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η θεραπεία είναι ένα μάτσο γουρουνόπουλο. δεν βλέπουν το νόημα να κάθονται στο γραφείο κάποιου και να του λένε όλα τα προβλήματά του.

Αλλά η θεραπεία είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό, και νέα στοιχεία το αποδεικνύουν. Ένας ικανός σύμβουλος μπορεί να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε αρνητικά μοτίβα σκέψης και να μας διδάξει τρόπους να αντιμετωπίζουμε το άγχος και τις προκλήσεις.

Και δεν είναι ντροπή να χρειάζεσαι βοήθεια. Μερικές φορές, η ζωή είναι απλώς πολύ περίπλοκη για να τα βγάλεις πέρα ​​μόνος σου. Μερικές φορές, τα προβλήματά μας μπορεί να είναι τόσο βαθιά που οι γενικές συμβουλές από φίλους και συγγενείς δεν τις κόβουν.

Προχωρήστε λοιπόν και λάβετε τη βοήθεια που χρειάζεστε. Οφείλετε στον εαυτό σας να είστε υγιείς, ευτυχισμένοι και ευημερούν!

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *