t3-signage.jpg

Στοιχεία από το συνέδριο T3 2023

Με την πάροδο των ετών, το συνέδριο T3, το 19ο έτος του που δημιουργήθηκε και εξακολουθεί να διευθύνεται από τον σύμβουλο, ειδικό σε θέματα τεχνολογίας, Joel Bruckenstein, έχει γίνει κάτι σαν επιστροφή στο σπίτι και επανένωση για μένα, εκτός από τη συνάντηση με νέους επιχειρηματίες τεχνολογίας και συμβούλους.

Είναι πραγματικά τόσο μια κοινοτική συνάντηση όσο και μια διάσκεψη. Ως δημοσιογράφος, είμαι τυχερός που δεν χρειάζεται να περιηγηθώ στην επιχειρηματική πλευρά και τα προβλήματα της, όπως οι συνεχείς αυξήσεις στις τιμές και το κόστος για τις οποίες βιώνουν και διαμαρτύρονται οι πωλητές και οι εκθέτες, η διαχρονική έλλειψη συμβούλων και η περιστασιακή έλλειψη φαγητού στο μεσημεριανό γεύμα ή καφέ που αφαιρείται πάντα πολύ νωρίς.

Τα περισσότερα είναι καλοπροαίρετα αποδεκτά επειδή η πραγματική αξία έχει να βλέπεις τόσο παλιούς φίλους (και στην περίπτωσή μου πηγές) όσο και εταιρείες τεχνολογίας (τόσο κατεστημένες όσο και νέες) και τον γενικά δυνατό προγραμματισμό που συγκεντρώνει ο Bruckenstein.

Ενώ οι συζητήσεις για τις χρεοκοπίες των τραπεζών των τελευταίων εβδομάδων και η συνεχιζόμενη αστάθεια της αγοράς σίγουρα κυριάρχησαν στις σκέψεις και τις συζητήσεις σε κάποιο βαθμό, η εστίαση επέστρεφε πάντα στις συνεδριάσεις που είχαμε, και με αυτό θα συζητήσω μερικά από αυτά που νόμιζα ότι ήταν τα κυριότερα σημεία.

Το AI είναι ηλίθιο, ήταν το αγαπημένο μου αστείο της εκδήλωσης και βγήκε από το στόμα του Δυναστείου CTO Frank Coates. Δεν το εννοούσε κυριολεκτικά. Όπως πολλά πράγματα λέει ο Coates, νομίζω ότι είχε σκοπό να τραβήξει την προσοχή και να ξυπνήσει και να ξεσηκώσει τους πάντες. Το συναίσθημα στη μη κυριολεκτική του μορφή είναι κάτι με το οποίο συμφωνώ και με το οποίο ο Coates συνέχισε να επεξεργάζεται: οι σύμβουλοι, ειδικότερα, και οι σύμβουλοι της τεχνολογίας (ειδικά οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ) λατρεύουν επίσης την ιδέα των απειλών κατά των συμβούλων.

Έχουμε ζήσει παρόμοιους κύκλους με συμβούλους robo, μετάβαση σε τεχνολογίες που βασίζονται στο cloud και σε τεχνολογίες cloud, και παραβιάσεις και φόβους της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο (περισσότερα για αυτό αργότερα).

Πιστεύω ακράδαντα ότι ακριβώς όπως ο φόβος των robo συμβούλων πριν από αυτό, που οδήγησε σε τεράστιο όγκο καινοτομίας στον τομέα της τεχνολογίας συμβούλων την τεχνητή νοημοσύνη, συμπεριλαμβανομένης της μηχανικής εκμάθησης, της επεξεργασίας φυσικής γλώσσας και της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης (για παράδειγμα το ChatGPT και οι ήδη δεκάδες ή περισσότεροι ανταγωνιστές του) θα είναι μετασχηματιστικός, μερικές φορές αποδιοργανωτικός, αλλά τελικά πολλαπλασιαστής δύναμης και πρόσθετο στο έργο των οικονομικών συμβούλων.

Ο Coates σημείωσε αργότερα ότι μια μεγάλη πρόκληση, και μια που αναγνωρίζουν ακόμη και οι κατασκευαστές τεχνητής νοημοσύνης, είναι πώς να κάνω υποσημείωση;

Όταν σκέφτεστε την τεχνητή νοημοσύνη συνομιλίας, πώς μπορώ να την επαληθεύσω; είπε ο Coates, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει εύκολος τρόπος σήμερα να πούμε ποια είναι η πηγή και αν ισχύει.

Ένας άλλος ομιλητής στο πάνελ καθησύχασε τους συμβούλους στο ακροατήριο με τρόπο που θύμιζε την αυγή των robo συμβούλων.

Ο Spenser Segal, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας συμβούλων τεχνολογίας και παρόχου ActiFi, Inc., είπε ότι μεγάλο μέρος της συζήτησης σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη και τη βιομηχανία συμβούλων συνοψίζεται στην κρίση και τη σοφία.

Διαχωρίζοντας τι μπορεί να αυτοματοποιηθεί και να εφαρμοστεί εύκολα στην τεχνολογία που χρησιμοποιείτε, αλλά η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να διαβάσει τον πελάτη σας, είπε.

Αυτές οι τεχνολογίες θα βοηθήσουν, και ήδη βοηθούν τους συμβούλους και τις εταιρείες τους να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα και να αυτοματοποιήσουν τις διαδικασίες με τρόπους που δεν έχουν ξαναδεί.

Μια συνεδρία πρώτης ημέρας βοήθησε να καταδειχθεί αυτό: HIFON Talks Tech AI έρχεται στο RIA. Διευθύνθηκε από τον Shaun Kapusinski, ιδρυτή του δικτύου τεχνολογίας HIFON, με συμμετέχοντες σε πάνελ τον Trevor Chuna, CTO του Sequoia Monetary Group, και τον Vib Arya, COO της Shufro Rose, και έφερε ένα κοινό που γέμισε την αίθουσα.

Έμεινα έκπληκτος όταν έβαλα την Chuna να αναφέρει πώς η Sequoia ανακάλυψε τον πάροχο chatbot που βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη Cognicor από ένα άρθρο για το οποίο είχε γράψει ο ιδρυτής της, Sindhu Joseph. WealthManagement.com.

Ο Chuna συνέχισε περιγράφοντας την προσέγγισή του και του Sequoias για να αποφασίσουν πώς να αξιοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη: Ξεκινήστε με αυτό που είναι το πιο οδυνηρό μέρος του κόσμου μου σήμερα, είπε.

Με απλά λόγια, λαμβάνοντας τις πιο ενοχλητικές, δαπανηρές, προηγουμένως χειροκίνητες διαδικασίες και ροές εργασίας που έπρεπε να εκτελέσουν οι σύμβουλοι και το προσωπικό και να τις εκτελέσει η τεχνητή νοημοσύνη και να τις εκτελέσει με αυστηρό, επαναλαμβανόμενο τρόπο, αυξάνοντας έτσι την αποτελεσματικότητα, εξαλείφοντας τους NIGO παίρνοντας τους ανθρώπους εκτός μείγματος. Αυτό επιτρέπει ό,τι έχει συζητηθεί και δεν έχει πραγματοποιηθεί την τελευταία δεκαετία: δίνοντας τη δυνατότητα στους συμβούλους να περνούν περισσότερο χρόνο με τους πελάτες τους ή να επικεντρωθούν σε τρόπους μεγιστοποίησης άλλων πτυχών της σχέσης, όπως να τους βοηθήσουν να επιτύχουν τους στόχους τους.

Ενότητες FP Alpha Property Planning και P&C

Στην ίδια γραμμή μπορώ να μεταβώ στη συζήτηση για το τι φαίνεται να είναι μια διάθεση με σημαντικές δυνατότητες επιχειρηματικής ανάπτυξης ή επέκτασης για τα περισσότερα RIA. Η FP Alpha, η οποία κέρδισε το βραβείο τεχνολογικής καινοτομίας για το 2022 στο ετήσιο Wealthies του WealthManagement.com, έκανε μια ανακοίνωση τριών μερών στην έκθεση, η οποία περιελάμβανε την αποδέσμευση της Ενότητας Σχεδιασμού Περιουσίας από την υπόλοιπη πλατφόρμα της.

Αυτό επιτρέπει στους συμβούλους που μπορεί να έχουν ήδη φορολογικές και οικονομικές εφαρμογές προγραμματισμού που τους αρέσουν να μειώσουν τις δαπάνες τους σε διπλό ή περιττό λογισμικό και να αποκομίσουν ακόμα τα οφέλη της τεχνολογίας ακινήτων FP Alphas.

Μέσα σε αυτήν την τεχνολογία είναι η κυκλοφορία του Property Lab 2.0 και οι πολλές βελτιώσεις του, μεταξύ των οποίων η εφαρμογή μπορεί πλέον να μεταφέρει αυτόματα βασικά σημεία δεδομένων από διαθήκες και καταπιστεύματα απευθείας στο Property Planning Lab.

Με αυτό, οι σύμβουλοι μπορούν πιο εύκολα να συγκρίνουν εναλλακτικά σενάρια σχεδιασμού ακινήτων με τα τρέχοντα, τα οποία μπορεί να είναι χρόνια ξεπερασμένα, αντλώντας περιουσιακά στοιχεία για να δείξουν πώς αυτά τα κεφάλαια θα μεταφέρονταν μετά τον θάνατο σήμερα, μια άβολη αλλά απαραίτητη συνομιλία και στο θάνατο του άλλου συζύγου (αν υπάρχει είναι ένα).

Σε μια συνεδρία στο συνέδριο, ο Wooden Boone, συνεργάτης στον προγραμματισμό πλούτου στο Baird, συζήτησε τα πλεονεκτήματα της πλατφόρμας.

Έχουμε έξι ή επτά ειδικούς στα σχέδια ακινήτων [at Baird] αλλά έχουμε 1.400 συμβούλους και η απόλυτη ικανότητα είναι δύσκολο να φτάσουμε σε όλους, είπε.

Ένα σύνθετο σχέδιο ακινήτων θα μπορούσε να διαρκέσει τέσσερις ή πέντε ώρες για να δημιουργήσει ένα γράφημα που θα μπορούσαμε να μοιραστούμε με έναν σύμβουλο, είπε ο Boone.

Η εγχώρια τεχνολογία μηχανικής εκμάθησης και επεξεργασίας φυσικής γλώσσας και οι αλγόριθμοι που είναι ενσωματωμένοι στο λογισμικό FP Alphas μπορούν να διαβάσουν και να εξαγάγουν τα δεδομένα ακόμη και από ένα σχέδιο ακινήτων 100 σελίδων και να δημιουργήσουν ένα τέτοιο γράφημα μέσα σε λίγα λεπτά.

Με άλλα λόγια, μπορεί να παρέχει στους συμβούλους τη δυνατότητα να παραμείνουν πολύ πιο εμπλεκόμενοι σε μια διαδικασία, ακόμη και αν απλώς αναθεωρήσουν τις βασικές οικονομικές πτυχές ενός σχεδίου ακινήτων που πολλοί σύμβουλοι στο παρελθόν θα παρέδιδαν εξ ολοκλήρου σε κάποιον άλλο.

Στην Έρευνα Λογισμικού T3/Inside Data Advisor 2023, μόνο λίγο λιγότερο από το 16% των συμβούλων χρησιμοποιεί εργαλεία σχεδιασμού περιουσίας, ποσοστό που είναι υψηλότερο από το 2022 όταν λίγο λιγότερο από το 11% χρησιμοποίησε το λογισμικό.

Και, όπως σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, οι νεότεροι πελάτες ρωτούν για σχέδια ακινήτων και ατενίζουν το μέλλον και περιμένουν από τον σύμβουλό τους, εάν έχουν, να είναι ο οικονομικός συνοδός της διαδικασίας.

Το τρίτο μέρος της ανακοίνωσης είναι η Εισαγωγή του νέου P&C Snapshot της FP Alphas, ενός εργαλείου που ανεβάζει έγγραφα ασφάλισης σπιτιού και αυτοκινήτου που μπορεί να αποδειχθεί μεγάλη εξοικονόμηση χρόνου για συμβούλους που μπορούν να βοηθήσουν στην εύρεση κόκκινων σημαιών και να βελτιώσουν την τρέχουσα κατάσταση των πελατών.

Id μαλώνω με τον Joel και τον Bob [Veres] ότι λείπει μια κατηγορία [from their annual technology survey] και αυτό είναι η ασφάλιση, είπε ο Andrew Altfest (βλέπε το πρόσφατο προφίλ του συναδέλφου μου Ali Hibb στο RIA Edge 100 της Altfest Private Wealth Administration).

Περίπου το 70% των πελατών θέλουν οι σύμβουλοί τους να τους βοηθήσουν με την ασφάλιση και μόνο περίπου το 3% των συμβούλων το κάνει επί του παρόντος.

Κυβερνασφάλεια

Πρέπει να δώσω τα εύσημα στον Joel, που χτυπά το τύμπανο στην ψηφιακή ασφάλεια του συμβούλου σε κάθε συνέδριο, κάτι που ο Ive χειροκροτούσε από καιρό. ΕΝΑ συνάδελφος δημοσιογράφος της τεχνολογίας άφησε φως στην προσέγγισή του, το οποίο κάποιοι θα μπορούσαν να ερμηνεύσουν ως φόβο, στο Twitter. Θα συμφωνούσα αν δεν ήταν ότι οι σύμβουλοι, ως σώμα, παρέμεναν τόσο θλιβερά απροετοίμαστοι.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της FCI, Brian Edelman, έκανε μια απλή, απλή παρουσίαση σχετικά με 13 ερωτήσεις που θα κάνουν οι σύμβουλοι από τις ρυθμιστικές αρχές ξεκινώντας με το: Γνωρίζετε με βεβαιότητα ότι η εταιρεία σας διαθέτει ενεργό πρόγραμμα στον κυβερνοχώρο; και τελειώνει με Η ομάδα σας για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο διαθέτει πίνακα ελέγχου για να βλέπει όλες τις συσκευές και τα συμβάντα; Παρείχε μια καλή κλήση αφύπνισης για απροετοίμαστες εταιρείες και μια καλή κριτική για εκείνες τις λίγες που είναι.

Ο Edelman επεσήμανε ότι ακόμη και μικρότερα καταστήματα RIA έχουν έως και 25 σχέσεις με εξωτερικούς παρόχους τεχνολογίας και συμβούλους, τουλάχιστον, πρέπει να έχουν μια έτοιμη λίστα επαφών σε περίπτωση παραβίασης.

Ένας άλλος ομιλητής στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, ο Mark P. Hurley, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Digital Privateness & Safety, αναφέρθηκε στο πώς οι σύμβουλοι αναμένεται να διαδραματίσουν βασικό ρόλο στη διαχείριση των κινδύνων στον κυβερνοχώρο για τους πελάτες τους και στο μέλλον. Σκοπεύω να το καλύψω πιο αναλυτικά σε μελλοντική στήλη.

Nebo

Συνάντησα για πρώτη φορά τον Martin Tarlie, τον επικεφαλής προϊόντων της Nebo by GMO, στο δικό μας συνέδριο WealthStack το 2022. Έχει περάσει τα τελευταία 10 χρόνια δουλεύοντας πάνω στις ιδέες πίσω από την πλατφόρμα, η οποία, όπως λέει, μπορεί να θεωρηθεί ως startup σε μια ώριμη εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

Αν είμαι ειλικρινής, εξακολουθώ να χωνεύω αυτήν την παρουσίαση που ο Tarlie είπε ότι ήταν νέα, αλλά προκαλούσε σκέψεις και προφανώς κράτησε την προσοχή όσων ήταν στο κοινό.

Ο Tarlie παρουσιάζει την περίπτωση ότι η κατασκευή χαρτοφυλακίων σήμερα είναι και πρόβλημα ανθρώπων και πρόβλημα αδυναμιών της σύγχρονης θεωρίας χαρτοφυλακίου.

Ο Nebo βρίσκεται στο κέντρο μιας πολυδιάστατης διαδικασίας που βασίζεται σε στόχους [acting as] ο κινητήρας που συνδέει το σχέδιο με το χαρτοφυλάκιο, δοκιμάζοντας τον κίνδυνο κατά τη δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου.

Εάν για κανέναν άλλο λόγο, οι σύμβουλοι εξακολουθούν να χτίζουν τα δικά τους χαρτοφυλάκια ή όσοι ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν τις πιο πρόσφατες φιλοσοφικές και μεθοδολογικές βάσεις, οι οποίες φέρνουν τη συμπεριφορική χρηματοδότηση στη διαδικασία, θα πρέπει να ελέγξουν τους πόρους που έχει δημιουργήσει ο Tarlie.

AdvizorPro & PlanPro

Συνάντησα επίσης αρκετούς νέους παρόχους τεχνολογίας στο συνέδριο. Οι πιο ενδιαφέροντες ήταν οι Michael Magnan και Hesom Parhizkar, συνιδρυτές των AdvizorPro και PlanPro.

Περισσότερο ενδιαφέρον για τους οικονομικούς συμβούλους θα είναι το PlanPro, το οποίο παρέχει δεδομένα, εργαλεία και πληθώρα φίλτρων για να βοηθήσει στην αποτελεσματική συμμετοχή των χορηγών σχεδίων. Τα δεκάδες φίλτρα, συμπεριλαμβανομένων των κόκκινων σημαιών, των λεπτομερειών σχεδίου, της γεωγραφίας και άλλων μπορούν να βοηθήσουν τους συμβούλους να βρουν σχέδια στην περιοχή τους και να προβάλουν σε βάθος προφίλ σχεδίων. Τα δεδομένα που συλλέγουν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εύρεση σχεδίων με υψηλές προμήθειες και δυνατότητες εξοικονόμησης πόρων, καθώς και αδυναμίες σε κεφάλαια σχεδίων ή ζητήματα διαφοροποίησης μεταξύ άλλων.

Ο Magnan, με περισσότερα από έξι χρόνια εμπειρίας στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών ως επιστήμονας δεδομένων και διευθυντής προϊόντων πριν δημιουργήσει τη δική του startup, είπε ότι ήταν προσωπική εμπειρία που τον οδήγησε να ξεκινήσει την PlanPro.

Ενώ η εφαρμογή ξεκινά με δεδομένα Έντυπου 5500, έχει επενδυτικά δεδομένα σε σχέδια με περισσότερους από 100 υπαλλήλους και επιτρέπει στους συμβούλους σχεδίων να φτάσουν σε σχέδια στο γλυκό σημείο που έχουν τουλάχιστον 10 εκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία.

Σας παρέχουμε κάθε είδους τρόπους και φίλτρα για να αναζητήσετε για να βρείτε εταιρείες που χρειάζονται τη βοήθειά σας, είπε ο Magnan, διεισδύοντας εύκολα σε σχέδια που είχαν αδικαιολόγητα υψηλές χρεώσεις κατά τη διάρκεια μιας επίδειξης του προϊόντος.

Δύο πράγματα στα οποία εξειδικευόμαστε πραγματικά είναι οι αναφορές με πλούσια δεδομένα για τα σχέδια και τις επιδόσεις και οι λίστες πελατών μας, πρόσθεσε.

Περισσότερα να πούμε

Υπάρχουν πολλά άλλα με τα οποία έφυγα από το T3 φέτος και θα αποσυσκευάσω σε μελλοντικές στήλες και ιστορίες.

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *