Protecting the Warfighters health and readiness, now and into the future

Προστασία της υγείας και της ετοιμότητας του Warfighter, τώρα και στο μέλλον

Τον Σεπτέμβριο του 2022, η ηγεσία της Δραστηριότητας Ανάπτυξης Ιατρικού Υλικού του Στρατού των ΗΠΑ (USAMMDA) έμαθε για την επιτυχή θεραπεία της σοβαρής ελονοσίας σε ένα μέλος της αμερικανικής υπηρεσίας* που αναπτύχθηκε στο Τζιμπουτί της Αφρικής. Το φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε, το φάρμακο θεραπείας ελονοσίας Intravenous Artesunate (MTD-IVAS) ήταν το αποτέλεσμα χρόνιων δοκιμών και αξιολόγησης που χρηματοδοτήθηκαν και διαχειρίστηκαν από την ομάδα Διαχείρισης Έργου του Γραφείου Προστασίας και Οξείας Φροντίδας Warfighter (WPAC) του USAMMDA στο Fort Detrick, Maryland.

Η δουλειά τους κορυφώθηκε με την έγκριση της FDA για το MTD-IVAS για τη θεραπεία της σοβαρής και περίπλοκης ελονοσίας, η οποία μπορεί να οδηγήσει ένα κατά τα άλλα υγιές άτομο στα πρόθυρα του θανάτου σε μια περίοδο μόλις 24 ωρών. Το MTD-IVAS προτάθηκε σε απομακρυσμένες και επιρρεπείς σε ελονοσία τοποθεσίες ως μέρος της στρατηγικής πεδίου αμέσως μετά την έγκριση του FDA. Αυτή η πρόθεση επέτρεψε στους ιατρικούς παρόχους στο Camp Lemonnier Expeditionary Medical Facility να έχουν άμεση πρόσβαση στο μόνο εγκεκριμένο από την FDA φάρμακο για τη θεραπεία σοβαρής ελονοσίας στο φαρμακείο τους και να σταθεροποιήσουν τον ασθενή μέχρι να φτάσει το medevac.

Αυτή η επιτυχία, που καταδεικνύει τις συνδυασμένες προσπάθειες Στρατιώτη-επιστημόνων, στρατιωτικών επιμελητών, πολιτών του Στρατού και πλήθους άλλων στρατιωτικών επαγγελματιών υγειονομικής περίθαλψης, είναι μόνο το πιο πρόσφατο παράδειγμα της σκληρά κερδισμένης, πραγματικής εφαρμογής ιατρικών και υγειονομικών θεραπειών, φαρμάκων. , προϊόντα αίματος και εξετάσεις υγείας που αναπτύχθηκαν από την ομάδα WPAC. Δείχνει πώς οι επενδύσεις του Υπουργείου Άμυνας σε στρατιωτική ιατρική ανάπτυξη παρέχουν κρίσιμα απαραίτητες λύσεις που σώζουν ζωές για τα μέλη της υπηρεσίας σε όλο τον κόσμο.

Η επιτυχία μας στην ανάπτυξη και την παροχή κρίσιμων ιατρικών ικανοτήτων επηρεάζει άμεσα τις ζωές του Warfighter, δήλωσε ο Kendra Lawrence, Ph.D., υπεύθυνος προγράμματος WPAC με το USAMMDA. Σε αυτήν την περίπτωση, η ικανότητά μας να προτοποθετούμε το προϊόν σε τοποθεσίες εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών εξασφάλισε ότι αυτό το μέλος της υπηρεσίας έλαβε την απαιτούμενη θεραπεία εγκαίρως. Υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει το Challenge Administration Workplace στην παροχή ιατρικών λύσεων στο DoD.

Η ομάδα WPAC αποτελείται από περίπου τρεις δωδεκάδες στρατιώτες, πολίτες του στρατού και εργολάβους. Η βασική αποστολή: η ανάπτυξη και η παροχή προϊόντων θεραπείας και πρόληψης εγκεκριμένα από την FDA που θα σώσουν και θα διαφυλάξουν ζωές. Αυτός ο τύπος εστίασης έχει ως αποτέλεσμα μια κουλτούρα ομαδικής εργασίας και όχι ανταγωνισμού, επιτρέποντας στο WPAC να συνεργάζεται με μια ευρεία ομάδα ειδικών εντός του Υπουργείου Άμυνας, άλλων κυβερνητικών υπηρεσιών, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της βιομηχανίας για να εξασφαλίσει προηγμένη φροντίδα ασθενών και τραυματισμένων Warfighters.

Είμαι πολύ περήφανη που ηγούμαι μιας διαφορετικής ομάδας προσωπικού, είπε η Λόρενς, η οποία ήταν πρώην στρατιώτης και βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ. Όλοι φέρνουν πολύτιμες εμπειρίες και δεξιότητες στο τραπέζι για να μας επιτρέψουν να ολοκληρώσουμε με επιτυχία την αποστολή μας.

MWD και προϊόντα ανθρώπινου αίματος

Η ομάδα WPAC συνεχίζει να εκσυγχρονίζει, να αναπτύσσει και να παρέχει περισσότερες από δώδεκα ιατρικές λύσεις για τις κοινές στρατιωτικές δυνάμεις. Μια σημαντική ικανότητα στην ανάπτυξη δεν είναι για τους στρατιώτες, τους ναύτες, τους πεζοναύτες και τους αεροπόρους που αποτελούν τις αναπτυγμένες δυνάμεις της Αμερικής, αλλά μάλλον για τα τετράποδα μέλη της υπηρεσίας που συχνά συνοδεύουν τα στρατεύματα στην πρώτη γραμμή: Στρατιωτικοί Σκύλοι Εργασίας.

Το WPAC συνεργάζεται με προγραμματιστές ιατρικής τεχνολογίας τόσο με το Υπουργείο Άμυνας όσο και με μη Υπουργείο Άμυνας για να αυξήσει τις επιλογές θεραπείας για MWD που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης και των επιχειρήσεων. Οι κυνόδοντες συνοδεύουν άνδρες και γυναίκες στη μάχη για αιώνες για να φρουρούν και να προστατεύουν. Τα σύγχρονα MWD εκπαιδεύονται για την προστασία των Warfighters, την ανίχνευση εκρηκτικών μηχανισμών και την ειδοποίηση των χειριστών για την παρουσία εχθρικών μαχητών. Όταν τα MWD αιμορραγούν, οι κτηνίατροι και οι χειριστές έχουν περιορισμένες επιλογές θεραπείας. Για να αυξήσει την επιβίωση των MWD, το WPAC αναπτύσσει πλάσμα αίματος σκύλου λυοφιλοποιημένο και άλλα προϊόντα αίματος σκύλου που μπορούν να αναπτυχθούν παράλληλα με το MWD, αυξάνοντας την πιθανότητα η τραυματική αιμορραγία να μην οδηγήσει σε θάνατο.

[Military Working Dogs are] προσεκτικά επιλεγμένοι, προσεκτικά εκπαιδευμένοι, εξαιρετικά ικανοί Warfighters, δήλωσε ο Cliff Snyder, Ph.D., Product Supervisor WPACs για το πρόγραμμα Canine Blood Merchandise. Χωρίς πρόσβαση σε αυτό το είδος προϊόντος, μερικά σκυλιά θα πεθάνουν που διαφορετικά θα επιβίωναν. Δεδομένου ότι οι στρατιωτικοί σκύλοι εργάζονται μαζί με ανθρώπους ως μέλη μιας ομάδας, η απώλεια ενός σκύλου σημαίνει απώλεια της λειτουργίας που παρέχει η ομάδα. Είτε η λειτουργία είναι ανίχνευση εκρηκτικών, ασφάλεια ή κάτι άλλο, αυτή η λειτουργία παύει έως ότου το μέλος της ομάδας σκύλων επιστρέψει στην υπηρεσία ή αντικατασταθεί.

Η οικογένεια συστημάτων προϊόντων αίματος σκύλου είναι η προσέγγισή μας για να παρέχουμε στους σκύλους Warfighters μας το πρότυπο φροντίδας που επιδιώκουμε να παρέχουμε στους ανθρώπους την καλύτερη φροντίδα που μπορεί να παρασχεθεί υπό τις περιστάσεις, είπε ο Snyder.

Το πρόγραμμα προϊόντων αίματος σκύλου είναι μια οικογένεια συστημάτων, που περιλαμβάνει λυοφιλοποιημένο πλάσμα, λυοφιλοποιημένα αιμοπετάλια και φορέα οξυγόνου που συμπληρώνει τις συνεχείς προσπάθειες των WPAC για τον εκσυγχρονισμό των προϊόντων ανθρώπινου αίματος, συμπεριλαμβανομένων κρυοσυντηρημένων αιμοπεταλίων, αιμοπεταλίων ψυχρής αποθήκευσης και λυοφιλοποιημένου πλάσματος.

Τα προϊόντα αίματος είναι μια απαραίτητη σωτήρια ικανότητα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων. Σε αυστηρές τοποθεσίες, οι πηγές φρέσκων προϊόντων αίματος περιορίζονται λόγω των λεπτών υλικοτεχνικών γραμμών και της πιθανής αδυναμίας παροχής αίματος όταν και όπου χρειάζεται. Η δυνατότητα ταχείας εξέτασης αιμοδοτών για παθογόνα και ομάδα αίματος πριν από τη συλλογή αίματος για μετάγγιση μπορεί να παρέχει στις μελλοντικές μονάδες διασφάλισης ότι η επείγουσα συλλογή αίματος και η μετάγγιση είναι ασφαλείς και ότι υπάρχει άμεση παροχή αίματος στους συναδέλφους τους.

Αντίδοτο ευρέως φάσματος για δάγκωμα φιδιού

Υπάρχουν περίπου 600 είδη δηλητηριωδών φιδιών στον κόσμο, με περίπου το ένα τρίτο να μπορεί να δηλητηριάσει θανάσιμα τους ανθρώπους, σύμφωνα με το Nationwide Geographic. Πολλά από αυτά τα είδη που αποτελούν απειλή βρίσκονται στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού, όπου οι Κοινές Δυνάμεις των ΗΠΑ συνεχίζουν να εστιάζουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση των προοδευτικών αγώνων σχεδόν ομοτίμων. Κατά τη διάρκεια του 2022, η ικανότητα αντιμετώπισης της δηλητηρίασης από δάγκωμα φιδιού έκανε ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός με την ονομασία Quick-Monitor της FDA του Varespladib, ενός αντιδότου ευρέως φάσματος για το δάγκωμα φιδιού (BSSA), που χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Άμυνας Υγείας και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με ένα μη Υπουργείο του εταίρου Άμυνας, σύμφωνα με τον Lindsey Garver, Ph.D., αναπληρωτή διευθυντή έργου για το WPAC και. ο Πρόεδρος της Χρονιάς για την Ομάδα Ολοκληρωμένων Προϊόντων για το 2022 για τη Διοίκηση Ιατρικής Έρευνας και Ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα BSSA επιδιώκει να αναπτύξει μια σταθερή θεραπεία για τη δηλητηρίαση από δάγκωμα φιδιού που είναι ασφαλής, εύκολη στη χρήση από άτομα σε μακρινά αυστηρά περιβάλλοντα και είναι ανεξάρτητη από τα είδη φιδιών, είπε ο Garver. [Antivenom] είναι συνήθως συγκεκριμένο είδος, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να γνωρίζετε ποιο φίδι σας δάγκωσε για να λάβετε θεραπεία με το κατάλληλο αντιδηλωτικό. Αυτό σημαίνει επίσης ότι ο στρατός πρέπει να διαθέτει και να γνωρίζει πώς να χρησιμοποιεί πολλούς τύπους διαφορετικών αντιδημητηρίων για τη θεραπεία τσιμπημάτων από διαφορετικά είδη. Υπάρχουν ορισμένα είδη για τα οποία δεν υπάρχει καν αντιδηλητήριο, που σημαίνει ότι η μόνη θεραπεία είναι η υποστηρικτική φροντίδα. Αυτό το πρόγραμμα επιδιώκει να δώσει λύση σε όλα αυτά τα ζητήματα.

Καθώς οι κοινές δυνάμεις των ΗΠΑ συνεχίζουν να αναπτύσσουν εκστρατευτικές ικανότητες για τις παράκτιες περιοχές του Ινδο-Ειρηνικού, όπου τα τρένα logistics πρέπει να εκτείνονται σε εκατοντάδες ή χιλιάδες μίλια, μια έτοιμη λύση για τη θεραπεία των μελών της υπηρεσίας για δηλητηρίαση από δάγκωμα φιδιού θα αποτελέσει ένα πρόσθετο εργαλείο στους γιατρούς και τους σωματικούς τσάντες βοήθειας ενώ οργανώνεται φροντίδα υψηλότερου επιπέδου, πιστεύει ο Garver.

Αυτό το προϊόν είναι πραγματικά σχεδιασμένο για να αντιμετωπίσει τη μακρινή απειλή από δαγκώματα φιδιών, είπε ο Garver. Υπάρχει μια αντίστροφη σχέση καθώς κάποιος περνά σε πιο αυστηρές συνθήκες, όπου η απειλή από δαγκώματα φιδιών αυξάνεται και η πρόσβαση σε υψηλότερα κλιμάκια φροντίδας μειώνεται. Ένα επιτυχημένο προϊόν BSSA επεκτείνει την εύκολη, αποτελεσματική θεραπεία σε αυτές τις αυστηρές συνθήκες, υποστηρίζοντας τον ανεξάρτητο ελιγμό μικρών ομάδων και διευρύνοντας το παράθυρο του χρόνου που απαιτείται για την εκκένωση σε περίπτωση δαγκώματος.

Ενώ οι κλινικές δοκιμές βρίσκονται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ και την Ινδία, οι προκλινικές μελέτες και ο μηχανισμός δράσης του φαρμάκου BSSA υποδηλώνουν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί παγκοσμίως για τη θεραπεία της δηλητηρίασης.

Εμβόλιο αδενοϊού τύπου 4 και 7

Το εμβόλιο αδενοϊού είναι το μόνο εμβόλιο εγκεκριμένο από την FDA για την πρόληψη της εμπύρετης οξείας αναπνευστικής νόσου (ARD) που προκαλείται από αδενοϊό. Χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον στρατό για την πρόληψη της οξείας αναπνευστικής νόσου που σχετίζεται με τον αδενοϊό σε εκπαιδευόμενους μέλη της αμερικανικής υπηρεσίας που ζουν σε περιβάλλοντα τύπου στρατώνων κατά τη διάρκεια της βασικής εκπαίδευσης. Το εμβόλιο χορηγείται σε όλους τους βασικούς εκπαιδευόμενους του στρατού και του Λιμενικού Σώματος και σε άλλους επιλεγμένους στρατιωτικούς. Πριν από τη χρήση των εμβολίων αδενοϊού, οι τύποι 4 και 7 του αδενοϊού αντιπροσώπευαν το 60 τοις εκατό όλων των οξειών αναπνευστικών ασθενειών σε νεοσύλλεκτους που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο.

Το 2022, η WPAC PMO σύναψε σύμβαση με τον κατασκευαστή του εμβολίου αδενοϊού για τον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής τους ικανότητας και τη βελτίωση της εφοδιαστικής αλυσίδας. Αυτή η προσπάθεια μειώνει τον κίνδυνο διαταραχών από έναν μοναδικό προμηθευτή και διασφαλίζει ότι το προϊόν είναι άμεσα διαθέσιμο στις τοποθεσίες Preliminary Entry Coaching (IET) για τη διατήρηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας. Η προσπάθεια βελτιστοποίησης βελτιώνει και εκσυγχρονίζει τις τρέχουσες παραγωγικές διαδικασίες και διαδικασίες που είναι απαραίτητες για τη διατήρηση της βιωσιμότητας των γραμμών παραγωγής εμβολίων αδενοϊού. Η προσπάθεια θα διασφαλίσει τη συνεχή, αξιόπιστη, αποτελεσματική και αποτελεσματική μελλοντική προμήθεια του εμβολίου αδενοϊού για στρατιωτική χρήση των ΗΠΑ.

Το 2023, η ομάδα WPAC επικεντρώνεται στη δημιουργία και την ενίσχυση σχέσεων με φορείς και εταίρους του Υπουργείου Άμυνας και μη, για να συνεχίσει να αναπτύσσει κορυφαίες προλήψεις, διαγνωστικά, θεραπείες και προϊόντα αίματος για να ενισχύσει την ετοιμότητα της Κοινής Δύναμης και να επιτρέψει στους Warfighters να είναι έτοιμοι για τις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο. Οι προκλήσεις για τις ιατρικές ικανότητες της Κοινής Δύναμης θα συνεχίσουν να αυξάνονται και η ομάδα του WPAC είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις, σύμφωνα με τον Lawrence.

Το WPAC PMO φέρνει νέες ιατρικές δυνατότητες και λύσεις στο χαρτοφυλάκιο το 2023 για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του μέλλοντος και θα συνεχίσουμε να ωριμάζουμε τις τεχνολογίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο χαρτοφυλάκιό μας, με βλέμμα για παράδοση το 2024 και το 2025, δήλωσε ο Lawrence.

* Η ταυτότητα του μέλους της υπηρεσίας των ΗΠΑ δεν αποκαλύπτεται λόγω των δικαιωμάτων απορρήτου που παρέχονται από τον νόμο περί φορητότητας και λογοδοσίας ασφάλισης υγείας.

Ημερομηνία λήψης: 16.03.2023
Ημερομηνία αποστολής: 16.03.2023 14:55
Αναγνωριστικό ιστορίας: 440577
Τοποθεσία: FORT DETRICK, MD, Η.Π.ΑΠροβολές Ιστού: 30
Λήψεις: 1

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *