chat-gpt-app-phone.jpg

Για τις εταιρείες και τους συμβούλους Wealthtech, η τεχνητή νοημοσύνη έχει μπει στο Chat

Στο συνέδριο Orion Ascent τις τελευταίες εβδομάδες στο Ορλάντο, η εταιρεία δημοσίευσε τα ευρήματα της εναρκτήριας έρευνας wealthtech.

Από τους ερωτηθέντες, το 33% είπε ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι η πιο ενοχλητική τεχνολογική τάση που αντιμετωπίζει ο κλάδος των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμοι να επενδύσουν σε αυτό, δήλωσε η εταιρεία.

Η έρευνα διεξήχθη τον Ιανουάριο και περιελάμβανε περίπου 200 πελάτες οικονομικούς συμβούλους Orion. Μόνο το 18% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα κάνει διερευνητικές επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση τα επόμενα τρία χρόνια.

Ακόμα κι έτσι, με τη μαζική ανταπόκριση στη δημόσια εισαγωγή του ChatGPT και το αυξανόμενο ενδιαφέρον για αυτό και άλλες πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης, αυτός ο μικρός αριθμός είναι βέβαιο ότι θα αυξηθεί. Το ChatGPT εισήχθη για πρώτη φορά τον Νοέμβριο και την 1η Μαρτίου εισήχθη η πρόσβαση API για το ChatGPT και το Whisper, το AI αναγνώρισης ομιλίας της εταιρείας.

Ξαφνικά αυτά τα αποτελέσματα της έρευνας φάνηκαν πολύ παλιά, δήλωσε ο Eric Clarke, Διευθύνων Σύμβουλος της Orions.

Πράγματι, κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής παρουσίασης του Clarkes, περιέγραψε τους διάφορους τρόπους με τους οποίους ο Orion άρχισε ήδη να χρησιμοποιεί το ChatGPT, συμπεριλαμβανομένης της σύγκρισης και της αντίθεσης χαρτοφυλακίων, της βελτίωσης του περιεχομένου μάρκετινγκ, της απάντησης σε RFP και πολλά άλλα.

Η ομάδα ανθρώπινου δυναμικού το χρησιμοποίησε για να βοηθήσει στην πλοήγηση σε δύσκολες συνομιλίες, είπε ο Clarke. Η ομάδα ανάπτυξής μας το έχει χρησιμοποιήσει για να γράψει νέο κώδικα για να αντικαταστήσει παλαιότερες μεθοδολογίες κώδικα. Πηγαίνοντας αυτό ένα βήμα παραπέρα και δίνοντας ζωή στην τεχνητή νοημοσύνη, η ομάδα τεχνολογίας Redtail έχει ενσωματώσει το Converse με το ChatGPT, επιτρέποντας την ανάλυση του μηνύματος κειμένου και της συνομιλίας για να προτείνει μια απάντηση.

Η Orion είναι μόνο μία από τις πολλές εταιρείες που ήδη ανακαλύπτουν πώς να ενσωματώσουν καλύτερα αυτήν την ταχέως αναπτυσσόμενη τεχνολογία στα προϊόντα τους.

Φωτογραφία από τον Rob Burgess

Στο πρόσφατο συνέδριο Orion Ascent, ο Διευθύνων Σύμβουλος Eric Clarke είπε ότι η εταιρεία wealthtech χρησιμοποιεί το ChatGPT με διάφορους τρόπους, όπως η σύγκριση και η αντίθεση χαρτοφυλακίων, η βελτίωση του περιεχομένου μάρκετινγκ, η ανταπόκριση σε RFP και πολλά άλλα.

Η FMG ανακοινώνει τη δική της ενσωμάτωση ChatGPT

Την Τρίτη, η FMG Suite, μια εταιρεία τεχνολογίας μάρκετινγκ για χρηματοοικονομικούς συμβούλους, ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας νέας μηχανής εξατομίκευσης περιεχομένου με τεχνητή νοημοσύνη για περιεχόμενο κοινωνικών μέσων.

Η επικεφαλής μάρκετινγκ Susan Theder είπε ότι η προϋπάρχουσα πλατφόρμα της εταιρείας παρείχε ήδη πολύ αυτοματισμό και είχε χτιστεί πάνω σε μια βιβλιοθήκη τεράστιου περιεχομένου. Αυτή η βιβλιοθήκη δίνει τη δυνατότητα σε έναν σύμβουλο να εμπορεύεται σε κάθε κανάλι από ένα ταμπλό, αξιοποιώντας το περιεχόμενο για χρήση electronic mail, κοινωνικά μέσα, εκδηλώσεις, ιστότοπους ιστολογίων, βίντεο, ακόμη και ευχετήριες κάρτες.

Διευκολύνει τους συμβούλους να εμπορεύονται, αλλά ένα πράγμα που πάντα θέλαμε να κάνουμε είναι να βοηθήσουμε τους συμβούλους να εξατομικεύσουν το περιεχόμενό μας, είπε ο Theder.

Το ChatGPT βοηθά την FMG να αυτοματοποιήσει αυτή τη διαδικασία εφαρμογής της δικής της φωνής — ή μιας στενής προσέγγισης αυτής — σε κάθε κομμάτι περιεχομένου στην πλατφόρμα της, ξεκινώντας με τη δημιουργία κοινωνικών λεζάντων για να συνοδεύεται από αναρτήσεις κοινωνικών δικτύων, είπε.

Σήμερα, κάνουν μια κοινωνική ανάρτηση, αμέσως είναι σαν ελάφια σε προβολέα, είπε ο Theder. Δεν έχουν ιδέα τι να γράψουν. Έχουν την τάση να πάνε, ξέρεις τι; Ελεγξε αυτό. Τώρα θα τους βοηθήσουμε χρησιμοποιώντας το ChatGPT να γράψουν μια λεζάντα κοινωνικής δικτύωσης που ακολουθεί όλες τις βέλτιστες πρακτικές μάρκετινγκ καθώς και τις οδηγίες της FINRA, θα τους κάνει να φαίνονται εξαιρετικά έξυπνοι και θα γράφει μια λεζάντα που αγαπούν οι αλγόριθμοι των κοινωνικών πλατφορμών και με την οποία θα ασχοληθεί το κοινό τους.

Ο Dave Christensen, επικεφαλής προϊόντων και τεχνολογίας της FMG, είπε με αυτήν την πρώτη κυκλοφορία, επέλεξαν να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα που μέχρι πριν από έξι μήνες δεν πιστεύαμε ότι ήταν επιλύσιμο.

Η FMG άρχισε να εργάζεται με την ChatGPT έκδοση 3.0 πριν από περισσότερο από ένα χρόνο με την ελπίδα να προσπαθήσει να λύσει αυτό το πρόβλημα,” είπε ο Κρίστενσεν.

Με την έκδοση 3.5 του ChatGPT, η τεχνολογία είναι τελικά αρκετά καλή για να μπορέσει να το κάνει, είπε.

fmg-ai.gif

Με αυτό, είπε, οι σύμβουλοι ενθαρρύνονται να μοιράζονται περιεχόμενο τρίτων που έχουν διαβάσει και το οποίο έχει νόημα για το ποιοι είναι ως άτομα ή για την επιχείρηση που κάνουν. Το FMG προσπαθεί να το κάνει όσο το δυνατόν πιο εύκολο γι ‘αυτούς επιμελώντας όλο αυτό το περιεχόμενο για αυτούς χρησιμοποιώντας ένα προϊόν που αποκαλούν, παραδόξως, Επιμελητή. Με αυτό, οι σύμβουλοι μπορούν στη συνέχεια να δημιουργήσουν μια ροή περιεχομένου με βάση τις προτιμήσεις τους.

Στην επαγγελματική τους ζωή, μπορεί να ασχολούνται πραγματικά με τα προσωπικά οικονομικά και στην προσωπική τους ζωή μπορεί να ασχολούνται με τη φιλανθρωπία και την ποδηλασία βουνού, είπε ο Christensen. Μας το λένε. Ξεκινάμε την επιμέλεια περιεχομένου για αυτούς που ταιριάζει με αυτά τα θέματα, εξαλείφοντας το περιεχόμενο με το paywalled. Εξάλειψη περιεχομένου που θα είχε προβλήματα συμμόρφωσης και απλώς αποστολή μιας ροής περιεχομένου με το οποίο θα μπορούσαν να αλληλεπιδράσουν.

Το πρόβλημα, είπε ο Christensen, είναι ότι μόλις πάνε να μοιραστούν αυτό το περιεχόμενο, χτυπούν τη στιγμή που χτυπούν όλοι όσοι ασχολούνται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Είναι αυτή η στιγμή που θέλετε να μοιραστείτε κάτι και τώρα πρέπει να γράψετε τη λεζάντα για το γιατί θέλετε να το μοιραστείτε, γιατί σας άρεσε και ανεξάρτητα από το πόσο καλός συγγραφέας είστε, υπάρχει αυτή η στιγμή που σας αρέσει, Ουφ, αυτό πρέπει να να είσαι καλά ή κανείς δεν θα το διαβάσει, είπε ο Κρίστενσεν. Πρέπει να είναι επαγγελματικό.

Η νέα ενσωμάτωση διαθέτει ένα κουμπί που γράφει το κείμενο ώστε ο σύμβουλος να μοιράζεται το περιεχόμενο τρίτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Christensen είπε ότι η FMG έχει εκπαιδεύσει το ChatGPT, μαζί με την Vestorly, μια μηχανή διαχείρισης περιεχομένου που απέκτησαν τον Ιούλιο του 2022, για να γράψουν μια λεζάντα που ταιριάζει με τις βέλτιστες πρακτικές μάρκετινγκ και θα είναι εντελώς μοναδική για κάθε σύμβουλο που το χρησιμοποιεί.

Εάν στον σύμβουλο δεν αρέσει αυτό που παρήγαγε η τεχνητή νοημοσύνη την πρώτη φορά, μπορεί να ξεκινήσει από την αρχή και να δημιουργήσει μια εντελώς νέα λεζάντα.

Στην επόμενη κυκλοφορία μας θα σας αφήσω να φτάσετε σε αυτό το σημείο και να πάτε, θέλω περισσότερα emojis, θέλω λιγότερα emojis. Θέλω να είναι πιο φιλικό ή πιο επαγγελματικό. Και αυτό θα συνεχίσει να το εκπαιδεύεις, ώστε να είναι όλο και καλύτερο και καλύτερο για σένα με την πάροδο του χρόνου και να ταιριάζει περισσότερο με τη φωνή σου, είπε ο Christensen.

Η FMG δοκιμάζει beta αυτή τη νέα ενσωμάτωση ChatGPT και θα κυκλοφορήσει το προϊόν σε ολόκληρη τη βάση χρηστών της αργότερα αυτόν τον μήνα.

Εν τω μεταξύ, οι μηχανές αναζήτησης, συμπεριλαμβανομένου του Bing και της Google, έχουν εισαγάγει τις δικές τους ενσωματώσεις τεχνητής νοημοσύνης τους τελευταίους μήνες, με εντυπωσιακά ανάμεικτα αποτελέσματα. Η Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, έχασε 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία στις αρχές Φεβρουαρίου, αφού το νέο της chatbot μοιράστηκε ανακριβείς πληροφορίες σε ένα διαφημιστικό βίντεο. Η Bing αντιμετώπισε επίσης παρόμοια πραγματικά προβλήματα ακρίβειας κατά την κυκλοφορία. (Και αυτό δεν υπολογίζει καν το περιστατικό στο οποίο ο Bing αποκάλυψε ένα Νιου Γιορκ Ταιμς δημοσιογράφος ότι το όνομά του ήταν πραγματικά Σίδνεϊ πριν πει ότι ήθελε να είναι ζωντανό, λεπτομερείς σκοτεινές φαντασιώσεις και του είπε ότι τον αγαπούσε και ότι έπρεπε να αφήσει τη γυναίκα του για το chatbot.)

Ο Theder είπε ότι η διαφορά είναι ότι η FMG δεν χρησιμοποιεί το ChatGPT για να δημιουργήσει δημιουργικό περιεχόμενο από την αρχή.

Αυτό που κάναμε ήταν να χρησιμοποιήσουμε μια υπάρχουσα κορυφαία στον κλάδο, ισχυρή βιβλιοθήκη περιεχομένου μάρκετινγκ και να επιτρέψουμε την εξατομίκευση σε κλίμακα, ώστε κάθε κομμάτι στη βιβλιοθήκη μας να γίνεται μοναδικό για κάθε χρήστη, είπε.

Σε άλλες εταιρείες Advisortech, το Advertising and Past, η αξιολόγηση και η προσοχή επικρατούν τώρα

Δεν είναι ακόμη όλες οι εταιρείες σε αυτόν τον χώρο έτοιμες να βγουν στην αγορά με τις δικές τους ενσωματώσεις ChatGPT.

Η ομάδα προϊόντων και μηχανικών μας δοκιμάζει μια ποικιλία περιπτώσεων χρήσης τεχνητής νοημοσύνης, αλλά δεν τις έχουμε ενσωματώσει ακόμα στην προσφορά μας, δήλωσε ο Robert Sofia, Διευθύνων Σύμβουλος της Snappy Krakens. Ως πρακτική, αποδεικνύουμε την αποτελεσματικότητα νέων τακτικών και στρατηγικών πριν τις προσφέρουμε σε συμβούλους.

Ο αυξημένος ρυθμός υιοθέτησης της τεχνολογίας AI μπορεί να φαίνεται σαν ανεμοστρόβιλος στους συμβούλους, δήλωσε ο William Trout, διευθυντής διαχείρισης πλούτου Javelin Technique & Researchs.

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι πριν από μια δεκαετία, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν απαγορευμένη ζώνη για οικονομικούς συμβούλους, είπε. Σήμερα, η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε βίντεο, έντυπες και άλλες μορφές έχει γίνει μια συνήθης μορφή επιχειρηματικής επικοινωνίας. Εργαλεία όπως το ChatGPT επιτρέπουν την επεξεργασία και διανομή περιεχομένου για τις επικοινωνίες με τους πελάτες και βοηθούν τον σύμβουλο να ξεχωρίζει σε μια ολοένα και πιο γεμάτη αγορά. Ταυτόχρονα, επιτρέπουν την αποτελεσματικότητα συμπιέζοντας τα βήματα που πρέπει να κάνει ο σύμβουλος για να προσελκύσει τον πελάτη με έναν προσαρμόσιμο, συναρπαστικό και συμβατό τρόπο, είπε η Trout.

Ο Joseph Lo, επικεφαλής επιχειρηματικών πλατφορμών στο Broadridge, είπε ότι η γενετική τεχνολογία AI όπως το ChatGPT θα είναι μια ώθηση παραγωγικότητας για τους περισσότερους συμβούλους.

Από τη σύνθεση των διαθέσιμων δεδομένων από τα διάφορα συστήματα που χρησιμοποιούν οι σύμβουλοι σε μια διεπαφή συνομιλίας, έως τη δημιουργία εξατομικευμένων καμπανιών μάρκετινγκ ή ακόμη και την προετοιμασία για συσκέψεις αξιολόγησης χαρτοφυλακίου και στη συνέχεια τη σύνοψη των πρακτικών σύσκεψης από μια εγγραφή, η γενετική τεχνητή νοημοσύνη θα αρχίσει να διευκολύνει τις καθημερινές εργασίες. και στη συνέχεια, με την πάροδο του χρόνου, βοηθήστε τον σύμβουλο να εκτελέσει καλύτερα αυτά τα καθήκοντα, είπε ο Lo. Όταν χρησιμοποιείται σωστά και με τρόπο συμβατό με τους κανονισμούς, αυτή η τεχνολογία θα βελτιώσει την παραγωγικότητα για τους συμβούλους. Αυτό θα τους επιτρέψει να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο για να γνωρίσουν καλύτερα τους πελάτες τους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να παρέχουν πιο εξατομικευμένες υπηρεσίες.

Robert Sofia Snappy Kraken

Ο Lo είπε σύντομα οι σύμβουλοι θα παρατηρήσουν ότι όλη η τεχνολογία τους θα αρχίσει να διαθέτει AI μέσα σε αυτήν.

Στο Broadridge, δεν το βλέπουμε ως ένα νέο εργαλείο στη ζώνη εργαλείων, αλλά ως μία από τις πολλές νέες τεχνολογίες με τις οποίες μπορούμε να βελτιώσουμε τα εργαλεία συμβούλων μας. Για παράδειγμα, προσθέτουμε το ChatGPT σε πολλά από τα εργαλεία μας μπροστά με πίσω για να αυξήσουμε την παραγωγικότητα των συμβούλων και να βελτιώσουμε την εμπειρία των επενδυτών, είπε ο Lo. Οι σύμβουλοι πρέπει να κατανοήσουν το απόρρητο δεδομένων, την ασφάλεια και τις ρυθμιστικές πτυχές της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης. Ωστόσο, μόλις το κάνουν, η τεχνολογία μπορεί να αυξήσει σημαντικά την παραγωγικότητά τους. Μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό κενών στην κατανόηση του πελάτη από έναν σύμβουλο, στον εντοπισμό αλλαγών σε νέα προϊόντα, στην ειδοποίηση τόσο των συμβούλων όσο και των επενδυτών για σημαντικές αλλαγές στην αγορά και στη συμπύκνωση των επιπτώσεων σε ένα εξατομικευμένο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στην ενοποίηση των electronic mail ελεύθερης μορφής και των σημειώσεων συνάντησης σε δραστικά βήματα και φυσικά, εξυπηρετούν σκοπούς μάρκετινγκ.

Ο Robert Madej, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της PureFacts Monetary Options, μιας εταιρείας ανάλυσης δεδομένων και τελών, είπε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα αντικαταστήσει μόνο συμβούλους που δεν προσαρμόζονται στη χρήση αυτής της απίστευτης νέας τεχνολογίας.

Η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει τη ζωή των συμβούλων με πολλούς τρόπους, άλλους προβλέψιμους και άλλους απρόβλεπτους. Σίγουρα θα χρησιμοποιηθεί από συμβούλους για τη διευκόλυνση των διοικητικών εργασιών επιτρέποντάς τους να επικεντρωθούν στη δημιουργία αξίας για τους πελάτες τους, είπε ο Madej. Η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι χρήσιμη στον οικονομικό προγραμματισμό, στην πρόβλεψη γεγονότων ζωής και στα επόμενα καλύτερα προϊόντα, καθώς και στον έλεγχο στρατηγικών για την αύξηση του πλούτου των πελατών. Πιστεύουμε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα συμβάλει στη δημιουργία προσβάσιμων ευκαιριών πλούτου για πολλούς ανθρώπους που δεν έχουν ευκαιρίες δημιουργίας πλούτου σήμερα.

Ο Brian McLaughlin, πρόεδρος της Orion Advisor Tech, είπε ότι θα υπάρχει πάντα μια θέση για συμβούλους ανεξάρτητα από την τεχνολογία που θα έρθει.

Δεν μπορείς να αντικαταστήσεις το συναίσθημα και τα συναισθήματα και τα οικονομικά είναι προσωπική υπόθεση. Αυτό είναι κάτι που είναι βαθιά στην ψυχή των ανθρώπων,” είπε ο ΜακΛάφλιν. “Αλλά η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να σας βοηθήσει να διατυπώσετε κάτι καλύτερο. Το AI μπορεί να σας βοηθήσει να εξανθρωπίσετε κάτι καλύτερο.”

Previous Post Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *